Granini

Een sappige perscampagne

Een persbericht hier. Nog wat gratis staaltjes daar. Journalisten worden overstelpt met informatie en goodies. Dus hoe trek je met jouw nieuws de aandacht? Twee woorden: relevantie en originaliteit. Illustreren doen we dit met onze campagne voor de nieuwe biologische fruitsappen van granini. Inclusief sapjesfiets en plantbare persberichten.

Van ritjes op een sapjesfiets …

Persaandacht krijgen. Het vergt niet alleen de juiste contacten en een goed persbericht. De communicatie op een creatieve manier aanpakken, kan je resultaten boosten. Voor de nieuwe vruchtensappen van granini Bio beslisten we de redacties te bezoeken. Met sapjesfiets. De gezonde en minstens even plezante variant van de alom gekende bierfiets. Helemaal granini-branded natuurlijk. Zo konden wij tijdens het fietsen de nodige uitleg geven. En kregen journalisten de kans om de nieuwe sappen te proeven. Win-win!

… tot bloemenweide vermomd als persbericht

Alle redacties bezoeken, helaas geen haalbare kaart. Dus zochten we een even tof alternatief voor de journalisten die geen bezoekje van de sapjesfiets kregen. Een pakketje zodat ze de nieuwe fruitsappen konden testen. Met persbericht op groeipapier. Een persbericht dat na planten – ja, je leest het goed – veranderde in een bloemenweide. Leuk en bovendien een link naar het biologische aspect van de sapjes. Creatief en relevant dus!

Instagram posts van influencers in de Pilot campagne

Op de sapjesfiets werd er heel wat afgelachen. En ook de persberichten op groeipapier zorgden voor blije gezichten.
Missie geslaagd!

Pilot wall waar complimenten opgeschreven kunnen worden
Instagram post van een influencer voor de pilot campagne

Resultaten om te watertanden

Een campagne waarbij we een versnelling hoger schakelden. Met sappige resultaten tot gevolg.

  • Een mediawaarde van meer dan 40.000 euro
  • Meer dan 40 journalisten die plaatsnamen op de sapjesfiets

There’s no I in team

Renee, Niels, Christine en onze stagiairs Siel, Lissa en Simon werkten mee aan deze campagne.