Verbinnen BVBA

Een volledige rebranding voor tuinarchitecten

Vraag

Snoeien doet bloeien, dat moet Verbinnen BVBA gedacht hebben toen ze bij Remy Communication kwamen aankloppen. Het bedrijf van tuinarchitecten uit Wilsele, gespecialiseerd in totaalconcepten van de tuin, kwam naar ons met de vraag om een volledige rebranding van hun merk door te voeren. En toegegeven, ze konden het wel gebruiken. Zowel hun naam, als het logo en de algemene feel kwamen een beetje oubollig over en brachten niet de gepaste boodschap over naar potentiële klanten. Gelukkig hebben we bij Remy Communication een team van creatievelingen en grafische vormgevers die hier maar al te graag mee aan de slag gingen.

Aanpak

We wilden eerst en vooral even back to basics gaan. Waarvoor staat Verbinnen? Verbinnen tuinarchitecten bestaat uit een team van 9 gemotiveerde tuinarchitecten en medewerkers, die voor hun klanten tot het uiterste willengaan om hen een buitengewone tuinervaring te bieden. Hmm, buitengewoon, dat klinkt nog wel toepasselijk voor tuinarchitecten, niet? Met deze woordspelingzijn we even blijven spelen, en zo zijn we uiteindelijk op de nieuwe naam en baseline gekomen. “tuinen Verbinnen - Buitengewoon goed plan” was geboren! En een goed plan is het zeker, want tuinen Verbinnen denkt er tot het laatste grassprietje over na. Van het ontwerp, tot de aanleg en zeker niet te vergeten: het onderhoud nadien.

Voor het ontwerp van het nieuwe logo en de huisstijl zijn we een aantal verschillende richtingen uitgegaan. Qua kleuren zochten we het eerst in de richting van een warme oranje kleur, hielden we even halt bij grijs, maar werden we uiteindelijk helemaal over de streep getrokken door een donkergroen. Perfect voor onze tuinarchitecten als je het ons vraagt. Visueel wilden we er ook een verwijzingen naar de tuinen in krijgen, en zijn we uiteindelijk voor een visual met een blaadje gegaan. Elegant en stijlvol, helemaal in lijn met de projecten die tuinen Verbinnen al jaren realiseert.  

Resultaten

De resultaten van ons werk schitteren momenteel op hun nieuwe bedrijfskaartjes en papierwaren, op banners, maar ook op tuinen Verbinnen’s nieuwe werkkledij en uiteraard in het groot op hun werkvoertuigen. Binnenkort krijgt ook de website een hele make-over, zodat het verhaal tot in de puntjes klopt. Missie make-over geslaagd!