i-Learn

Promovideo voor het digitale leerplatform i-Learn van de Vlaamse overheid

i-Learn, wat is het en hoe werkt het? Vlotjes uitgelegd dankzij onze geanimeerde video.

Vraag

Remy Communication werd in opdracht van imec gecontacteerd om een animatievideo uit te werken ter verduidelijking van het i-Learn digitale leerplatform. i-Learn werd door de Vlaamse overheid in het leven geroepen voor leerlingen en leerkrachten van lagere en secundaire scholen in Vlaanderen.

De bedoeling? Via digitale weg gepersonaliseerde leertrajecten aanbieden aan leerlingen om hen de meest optimale groeikansen te bieden in hun onderwijstraject. Via één portaal krijgen scholen gratis toegang tot een waaier aan tools en met de hulp van de i-Learn coaches gaan ze hiermee aan de slag om leertrajecten te ontwikkelen op maat van elke leerling.

Waarom precies? One-size-fits-all-onderwijs is vandaag de dag niet meer van toepassing om tegemoet te komen aan de twee grootste trends in het huidige onderwijs, namelijk meer digitalisering en een grotere diversiteit in de klaslokalen. Scholen en leerkrachten warm maken, en de werking van zo’n uitgebreid digitaal leerplatform uitgelegd krijgen aan de uiteindelijke eindgebruiker, is niet gemakkelijk. Gelukkig kon Remy Communication met de geanimeerde video hier een stevig handje bij helpen.

 

Oplossing 

Want hoe krijg je de werking van zo’n digitaal platform beter uitgelegd, dan het gewoon te tonen? We werkte van begin tot einde een geanimeerde video uit die aantoont wat i-Learn kan betekenen voor leerkrachten en scholen. Aan de basis van dit alles lag het storyboard, waarin alle belangrijke elementen uit het concept van i-Learn op een begrijpelijke manier uitgelegd worden. De reeds bestaande i-Learn-huisstijl, transformeerden we naar assets die compatibel waren met animatie en alles werd afgemonteerd tot een aantrekkelijk geheel.

Resultaten

Benieuwd naar i-Learn? Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de animatievideo die we ontwikkelden hierboven! De video werd uiteindelijk via diverse kanalen verspreid. Uiteraard in de eerste plaats op de website van i-Learn zelf, net zoals op de socials. Maar het verhaal van onze video reikt ook verder, zelfs tot op events. En uiteraard, tot bij de leerlingen en leerkrachten in de klas zelf!