Koninklijke Jumbo

Koninklijke Jumbo – Stratego x De Planckaerts

Werk jezelf naar de overwinning met Stratego! In deze campagne van Remy Communication en Koninklijke Jumbo bewijst de familie Planckaert dat het klassieke bordspel niet alleen tijdloos is, maar ook zorgt voor grenzeloos spelplezier over verschillende generaties heen.

Vraag

Stratego is sinds zijn introductie in 1958 een onbetwistbaar succesverhaal. Het strategische, maar vooral leuke bordspel is de favoriet van zowel jong als oud. Om het alombekende bordspel extra in the picture te zetten, kozen we om in onze eindejaarscampagne te focussen op het gezellige en sociale aspect van het spel. Zo tonen we een verhaal dat nieuwe en oude Stratego-spelers inspireert om gezellig de voeten onder tafel te schuiven en samen het spel (opnieuw) te ontdekken.

Aanpak

Niets is leuker dan een family bonding momentje met een gezelschapsspel dat zorgt voor wat gezonde onderlinge competitie. Maar hoe vertaal je dat nostalgische gevoel naar een campagne? Ons vertrekpunt was een digitale campagne gecombineerd met influencers waar quality time met de familie centraal staat. Wie dan de woorden “grote en bekende familie” in de mond neemt, komt ongetwijfeld terecht bij de familie Planckaert! Op televisie zijn ze in ‘Château Planckaert’ wekelijks te zien en gaan ze de uitdaging aan om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een bloeiende chambre d’hôte te maken. Ze vormden voor onze campagne de ideale familie om het intergenerationele aspect van Stratego te promoten. Bovendien reikt de bekendheid van de Planckaerts verder dan enkel Vlaanderen. We wilden immers ook het Franstalige deel van België betrekken in het verhaal.

Het concept was relatief simpel: een videospot waarbij de verschillende leden van de familie Planckaert in een beurtrol tegen elkaar de Stratego-strijd aangaan. Bij elke shotwissel, verandert er iemand van positie, om het intergenerationele aspect nog meer in de verf te zetten. Eddy Planckaert die een zet doet tegen zijn dochter Stephanie, of Stephanie zelf die de vlag probeert te veroveren van dochtertje Elara. Zo speelt iedereen uiteindelijk tegen elkaar en kon iemand zich tot winnaar kronen.  

Om dit bijzondere moment vast te leggen, sloegen we de handen in elkaar met videoproducent Stories by light die ons verhaal tot leven bracht met spraakmakende beelden. Om de opnames in goede banen te leiden, zakte het team van Remy Communication mee af naar de Ardennen, om de spot bij Stephanie Planckaert thuis op te nemen. Want waar beter dan in de huiselijke, gezellige sfeer van haar eigen living? Authenticiteit troef!

De Planckaerts, met Stephanie als sleutelfiguur, deelden hun spelplezier met hun volgers op sociale media door de videospot te posten als Instagram Reel. En het waren niet alleen de Planckaerts die deze bijzondere ervaring deelden - Koninklijke Jumbo zette de videospot in op Facebook, Instagram, YouTube en Google Display. Om traditionele media-aandacht te genereren, stuurden we eveneens een verzamelpersbericht uit rond verschillende Jumbo-spelletjes die perfect konden dienen als eindejaarscadeau.

Benieuwd wie zich uiteindelijk tot winnaar kon kronen? Bekijk de video en ontdek wie er met de vlag vandoor ging.

16.000.000

impressies

4.585.777

mensen bereikt

€251.732,50

mediawaarde

Resultaten

De cijfers liegen er niet om: onze campagne was een succes! Met maar liefst 16 miljoen impressies en 4,5 miljoen bereikte personen weet Stratego de aandacht te trekken van zowel jong als oud. Ook het Instagram-bericht van Stephanie Planckaert speelde een cruciale rol. Haar post was goed voor een organisch bereik van nog eens 84.100 mensen. Bovendien staat de klikteller in totaal op meer dan 39.000, wat aantoont dat de door ons bepaalde doelgroep duidelijk geïnteresseerd is in het spel en in het verhaal van de Planckaerts. Als kers op de taart was er nog de mediawaarde van ons persbericht: 251.732,50 euro. Mission accomplished!