Le Pain Des Fleurs

Een smaakvolle influencercampagne voor Le Pain des Fleurs en Hygiena

Als er iets smaakt tijdens de zonnige dagen is het wel een apéroplank! Samen met enkele foodies ontdekte Remy Communication de nieuwe producten binnen het aperitiefgamma van Le Pain des Fleurs.

De vraag

De voorbije jaren had Remy Communication de eer om zowel de pr- als de influencercampagnes voor de merken van Hygiena, Belgische groothandel gespecialiseerd in biologische producten, te verzorgen. En dit jaar was niet anders. Deze keer was hun merk Le Pain des Fleurs was de beurt! Ze waren er alleszins van overtuigd dat ze de ambassadeurs van Le Pain des Fleurs wederom wilden inzetten, maar de invulling van de campagne lag nog helemaal open. Met andere woorden: we namen plaats in onze brainstormruimte en lieten onze creativiteit de vrije loop. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we de influencers voor de eerste keer fysiek bij elkaar wilden brengen eindelijk iets fysiek wilden doen met de influencers. Na de coronajaren was het tijd om elkaar irl te ontmoeten. En wat brengt mensen samen? Eten natuurlijk! En zo werd ons voorstel voor een interactief influencerevent geboren. Zowel wij als Le Pain des Fleurs waren ontzettend enthousiast. Benieuwd naar onze aanpak en het eindresultaat? Lees dan maar lekker verder.

Aanpak

Om een geslaagd event te organiseren heb je drie zaken nodig: een locatie, een datum en uiteraard gasten. De ambassadeurs waar Le Pain des Fleurs elk jaar mee werkt zijn doorgaans wat kleinere profielen, dus we wisten dat het event ofwel ’s avonds of in het weekend moest plaatsvinden. Uiteindelijk koos Remy Communication voor een zaterdagnamiddag zodat er zeker genoeg tijd was om de producten volledig te ontdekken. Daarnaast kozen we voor een dag in juni om optimaal te kunnen inzetten op het apéro-aspect. . De zon hadden we gelukkig mee! Ook de locatie was op en top in orde. We waren op zoek naar iets relatief klein want het aantal gasten was beperkt, maar wel iets dat voor zich sprak en mooi aansloot bij de normen en waarden van het merk. En zo kwamen we terecht bij de dakhuisjes van PAKT in Antwerpen. Een echte groene oase in het centrum van de stad. De hele locatie straalde rust, duurzaamheid en gezelligheid uit. Perfect dus.

De volgende stap? Daginvulling. Al van het eerste waren we bij Remy Communication overtuigd iets interactief te doen. De hoofdactiviteit van de dag? De perfecte apéroplank samenstellen op basis van de nieuwe producten van Le Pain des Fleurs.  En nadien zelf proeven natuurlijk. Bij ontvangst wilden we iedereen iets op maat te drinken bieden dus regelden we een shrub op basis van enkele ingrediënten van het merk. Voldoende eten en drinken dus. Of anders gezegd: de ‘Pain’ van Le Pain des Fleurs’ was dik in orde. Nu nog een idee voor de ‘Fleurs’. Om de ambassadeurs met een mooi extraatje naar huis te sturen kwam Remy Communication op het idee om samen te werken met een externe partner. Dorien van Kontent&More zou voor iedereen een gepersonaliseerd boeketje droogbloemen samenstellen. Gewoonweg prachtig. Eens de planning van de dag gefinaliseerd was, nodigden we al onze gasten uit!

De weken en dagen voor het event ontfermden we ons over de aankleding van de locatie. We regelden tafellakens, decoratie-elementen, gepersonaliseerde apéroplanken … Alles zou en ging tiptop in orde zijn.En toen was het zover: zaterdag 17 juni, D-day. Na een paar 100 keer de trappen naar het 3de verdiep van PAKT op en af te lopen waren zowel de dakhuisjes, Remy Communication als Le Pain des Fleurs helemaal klaar om iedereen te ontvangen. En als we de feedback en de resultaten mogen geloven was het een zeer geslaagd event!

10

gasten

+50

stories/posts

+50.000

bereik

Resultaten

Dankzij de reacties van de gasten alsook Le Pain des Fleurs, kunnen we met trots zeggen dat dit een geslaagd event was! Elke ambassadeur liet weten dat ze het een heel fijn event vonden. Zowel de locatie, als de invulling als de nieuwe producten vielen in de smaak. Ze waren fan. En ook de content die iedereen heeft gemaakt, liegt er niet om. Het water loopt ons al in de mond bij het zien van al die apéroplanken. Goed voor een voorlopig effectief bereik van 50.000! Maar er volgt zelfs nog wat content, niet slecht voor 8 ambassadeurs! Tijd voor een tweede editie?