Lotus Biscoff

Nieuwe Lotus Biscoff paaseitjes: hoe we buzz creëren op socials en in de pers!

Naar aanleiding van Pasen dit jaar, lanceerde Lotus Biscoff eigen paaseitjes: dé ideale mix van chocolade en de originele smaak van Lotus Biscoff speculoospasta.

Vraag

De combinatie van de originele Lotus Biscoff speculoospasta en chocolade, dat smaakt! Daarom introduceerde Lotus Biscoff naar aanleiding van Pasen hun populaire Lotus Biscoff chocolade in de vorm van heerlijke paaseitjes. Om deze versnaperingen tot in de snackkast van de consumenten te krijgen, moesten we natuurlijk awareness genereren rond de lancering van hun nieuwe product. Daarom stak Remy Communication een smaakvolle campagne, een mix van digitaal en public relations, in elkaar. Een eitje voor een communicatiebureau als Remy! 😉

 

Aanpak

Om de nieuwe Lotus Biscoff paaseitjes onder de aandacht te brengen bij het grote publiek maakten we een animatievideo van de paaseitjes en de verpakking in drie verschillende uitvoeringen. Op Facebook en Instagram pakten we uit met een sprankelende in-feed video. Op Instagram gingen we bovendien nog een stapje verder. Een smakelijke video op Instagram Reels deed de kijkers watertanden, en een interactieve poll op Instagram Stories polste naar hun voorkeur. De witte chocoladevariant of die met melkchocolade. Welke is jouw favoriet?

Daarnaast stuurden we ook een persbericht uit. Hierin legden we de nadruk op de onweerstaanbare smaken van melkchocolade of witte chocolade in combinatie met de crunch en smeuïgheid van de welbekende Lotus Biscoff speculoospasta. Door dit naar alle relevante foodjournalisten te sturen maakten we hen een eerste keer warm voor het nieuwe product, met succes! Toch gingen we nog een stapje verder. We stelden heerlijke perspakketjes samen met daarin de verschillende paaseitjes, en het opgemaakte persbericht in de vorm van (hoe kan het ook anders) een paasei. Deze perspakketjes stuurden we naar alle belangrijke contacten in de foodwereld, en met resultaat!

€ 168.708

mediawaarde

7.363.173

mensen bereikt

22

verschijningen

Resultaten

Met trots kunnen we zeggen dat onze digitale- en pr-campagne een groot succes was. In de periode voorafgaand aan Pasen verschenen de Lotus Biscoff paaseitjes in maar liefst 22 verschillende media. Onder andere Het Laatste Nieuws, Flair, La Dernière Heure en Ciné Télé Revue namen het lekkers op in hun blad en/of website. Remy Communication zorgde er zo voor dat Lotus Biscoff een bereik haalde van 7.363.173. Wat dan weer goed is voor een mediawaarde van zo’n 168.708 euro. Onze digitale campagne op sociale media leverde bijna 1,8 miljoen impressies op. De interactieve poll, die was ook een succes. In totaal brachten meer dan 3.000 mensen hun stem uit, met een lichte voorkeur voor de melkchocoladepaaseitjes. Een heerlijk geslaagde digitale/pr-missie, voor heerlijke paaseitjes!