Multiobus

Persevenement voor 100% elektrische Lijn-bussen

Multiobus is een busbedrijf dat zich engageert in duurzaam personenvervoer en bussen inzet als shuttledienst voor events, als speciaal vervoer voor leerlingen of in opdracht van De Lijn.

Vraag

Multiobus, privaat busbedrijf en partner van De Lijn, lanceerde 10 nieuwe 100% elektrische bussen. Een echte primeur in België! Dat konden we bij Remy Communication natuurlijk niet ongezien laten passeren. Daarom zetten we een straf persevenement met een exclusieve testrit op poten.

Aanpak

Hoe deden we dat? Simpel, om interesse bij de pers te wekken deden we beroep op interessante sprekers. Onder anderen Vlaams minister van Mobiliteiten Openbare Werken Lydia Peeters, CEO van De Lijn Ann Schoubs, burgemeester van Tienen Katrien Partyka, en CEO van Multiobus Olivier Van Mullem tekenden present. Met een originele uitnodigingsbrief kregen we ook nationale en regionale pers aan boord.  

Niet alleen speeches zijn belangrijk. Ook een extra activiteit is nodig om een persevenement écht interessant te maken voor de journalisten. Daarom konden ze een exclusieve testrit maken op een van de zero-emissiebussen. En dat zorgde natuurlijk voor veel belangstelling!

87.842

euro mediawaarde

20.835

bereikte mensen op LinkedIn

20

aanwezige journalisten

Resultaten

Het resultaat? Meer dan 20 journalisten kwamen naar het persevenement. Meer dan 40 publicaties met een mediawaarde van 87.842 euro. Een bereik van 20.835 personen op LinkedIn. Mission accomplished!