The Body Shop

Vegan en fleurig influencerevent voor The Body Shop

Om hun nieuwe make-upproducten voor te stellen, organiseerde Remy Communication samen met zijn klant The Body Shop een influencerevent. Dit helemaal in het teken van women’s empowerment, natuurlijke ingrediënten en (bijna) allemaal vegan.

Vraag

The Body Shop is voor menig jonge meisjes hun eerste aanraking met make-up en verzorgingsproducten, en net zoals jonge meisjes starten met slechts enkele producten, breidde ook het beautymerk haar assortiment uit! Waar The Body Shop de laatste jaren vooral om hun skin- en bodycare bekend stond, lanceerde ze dit jaar ook heel wat make-up. En dat moest uiteraard gedeeld worden. Het liefst van al met like-minded beauty lovers. Zo kwamen ze al snel op het idee om een influencerevent met bijhorende lunch te organiseren. En als hun influencercampagne partner in crime, kwamen ze al snel bij ons aankloppen voor de organisatie hiervan!

Aanpak

De eerste stap om een influencerevent te organiseren? Datum en locatie vastleggen. Samen met The Body Shop zochten we naar een haalbare datum en een perfecte locatie. Zo kwamen we al snel bij MOOY in Antwerpen terecht. Van A tot Z schreeuwt de locatie The Body Shop: helemaal roze, fleurig, speels en tiptop in orde. Ook gaf de locatie ons de mogelijkheid om de lunch te kunnen scheiden van de demonstraties, ideaal. Zoals het spreekwoord luidt, dit is voor ons het leven door een roze bril. Daarnaast legde we samen met MOOY een unieke en gepersonaliseerde vegan lunch en toepasselijke mocktail vast.  

Stap 2? Planning! Samen met The Body Shop stelden we een haalbare en flexibele planning op. Een ontvangst met mocktail, gevolgd door een korte presentatie en een vegan lunch, mét demonstraties als afsluiter.

Maar uiteraard geen event zonder genodigden. We stelden een lijst op van een 30-tal influencers en make-upartiesten. Voldoende gasten om voor awareness te zorgen én de mogelijkheid om iedereen op een persoonlijke manier de nieuwe producten voor te stellen. Bij het selecteren van de gasten hield Remy Communication rekening met influencers die helemaal met het merk matchen, evenals influencers waar ze al eerder mee gewerkt hebben. En dan was het tijd om iedereen uit te nodigen! The Body Shop verzorgde de uitnodiging, die Remy Communication vervolgens verstuurde. We konden al niet meer wachten!

De weken en dagen voorafgaand het event was het zeer belangrijk om zowel de afspraken met MOOY als de uitnodigingen strak op te volgen. Zodat we 100% wisten wat ons de dag zelf te wachten stond. Denk maar aan: wanneer komen alle producten toe? Waar mogen we laden en lossen? Zijn er enkele gasten die glutenvrij eten? Aan alles werd gedacht. Van spiegels, over decorelementen tot zelfs gepersonaliseerde cupcakes als afsluiter. En als we kijken naar de resultaten, was het een geslaagd event!

30

gasten

+50

stories/posts

1.150.300

potentieel bruto bereik

Resultaten

Zo hebben we 1.150.300 mensen bereikt en zijn er meer dan 50 stories/posts geplaatst. We kunnen dus met trots zeggen dat dit een succesvol event was! Alle 30 aanwezigen waren laaiend enthousiast over de locatie, de invulling en uiteraard de producten. Na deze geslaagde eerste editie, kunnen we met enthousiasme zeggen dat we volop in de voorbereiding zitten voor het volgende event. Dit nergens beter dan in Amsterdam. Noorderburen, here we come!