De ultieme redenen waarom je stage moet lopen bij Remy

February 1, 2021

Hi there! Ben jij nog op zoek naar een stageplaats en ben je marketing minded of een echte digitale waaghals? Lees dan zeker verder! Als twee studentes communicatiewetenschappen aan KU Leuven gingen wij op zoek naar de perfecte stageplaats die bij ons zou passen. Om ervaring op te doen in public relations en marketing. Zo startten we met veel zin, enthousiasme en de nodige nieuwsgierigheid onze stage bij Remy Communication. We geven jou dan ook de ultieme redenen waarom jij bij Remy stage moet doen. En nog wat tips & tricks!

Het ultieme takenpakket

Vanaf de eerste week van je stage kan je er meteen invliegen, want Remy Communication als stageplek staat gelijk aan een ultiem takenpakket. Zo krijg je verschillende taken, die zowel je marketing- als pr-kennis uitbreiden. Denk maar aan meewerken aan influencer-marketingcampagnes, waar je zelf influencers mag voorstellen en contacteren. Of wat dacht je van persberichten schrijven voor verschillende klanten? Ook staat social media natuurlijk op je planning. Maak contentkalenders, bedenk leuke captions of bewerk je foto’s zoals de klant het graag wil. Tijdens een brainstorm leer je hoe een campagne wordt opgezet van a tot z en kan je zelf enkele campagnevoorstellen bedenken, samen met de collega’s bij Remy. Kortom: je leert je schrijfstijl, mondelinge vaardigheden én creativiteit uitbreiden dankzij het veelzijdige takenpakket dat je als stagiaire bij Remy krijgt.


One team, one dream

Bij Remy Communication word je gezien als deel van het team. Een meerwaarde. Je wordt betrokken in teammeetings waar je ook zelf aanvullingen kan doen en vragen kan stellen aan medecollega’s. Je werkt samen met verschillende teams en krijgt vanaf het begin de nodige steun van je stagebegeleiders. Want zij volgen je goed op tijdens je stage en staan altijd paraat als je een vraag of idee hebt dat je even kwijt wil. Daarnaast leer je ook verantwoordelijkheid opnemen tijdens een stage bij Remy. Je begeleiders vertrouwen je in het behalen van afgesproken deadlines. Aangezien je zelfstandig tewerk kan gaan, krijg je als stagiair(e) een voldaan gevoel.

How to: stage lopen

Vind jij het eng om voor de eerste keer stage te lopen en verantwoordelijkheid te krijgen in een bedrijf? Wij hebben alvast enkele tips en tricks om hier mee om te gaan. Als eerste (en zeker belangrijkste) moet je onthouden dat het oké is om fouten te maken. Wees dus niet te hard voor jezelf en vraag om feedback als je er nood aan hebt. Zo leer je nieuwe dingen bij. Durf vragen te stellen als je ergens mee zit, ook al zijn dat er een heel pak. Soms kan je ook eens zelf iets uitproberen of opzoeken, want initiatief nemen kan zeker geen kwaad! Een laatste tip: maak een to-dolijstje voor de dag, je krijgt vaak deadlines en zo plan je je taken goed in: stress is nergens voor nodig!

We willen iedereen bij Remy Communication bedanken voor de kansen die we kregen tijdens de stage. Zeker onze twee stagebegeleiders, Renee en Julie, die ons door de nodige feedback lieten groeien. Bedankt team Remy voor de unieke en leerrijke ervaring! 😊

Loren en Julie


Ook stage lopen bij Remy?